fbpx
Блог

Защо да поставите каса на самообслужване?

Включването на каси на самообслужване в търговския обект ще даде възможност на клиентите Ви да плащат за покупките си по-бързо, без да е необходимо да ангажирате касиер за това.

Ще Ви запознаем с пет ключови причини, които доказват защо касите на самообслужване са перфектно допълнение за Вашия магазин:

1. По-бързо е

Касите на самообслужване позволяват повече клиенти да бъдат обслужени по едно и също време, без да е необходимо ангажирането на служител за всеки един клиент. Това е допълнителен плюс за случаите, в които има струпване в магазините. Друго предимство е, че когато човек самостоятелно сканира и заплаща продуктите си, остава с усещането, че става по-бързо, отколкото ако е чакал на опашка и след това наблюдава как някой друг извършва тези дейности вместо него.

Без повече опашки с каса на самообслужване

2. Повишена ефективност

Прилагайки системи за самообслужване, ще подобрите оперативната ефективност във Вашите търговски обекти. Можете да пренасочите служители от касиерски услуги към други задължения, като например асистиране на клиенти или пренареждане на стока. Понижават се и разходите за труд, тъй като един касиер може да съдейства едновременно за обслужването на повече клиенти.

3. Оптимизиране на търговските площи

Касите за самообслужване заемат по-малко място от конвенционалните каси. Освен това могат да бъдат подредени една до друга в колона, което ще оптимизира пространството в обекта. По този начин може да използвате освободеното пространство за позиционирането на повече стоки.

Каса на самообслужване

4. Уединеност и самостоятелност на потребителите

Някои клиенти предпочитат да не комуникират със служители и при наличието на избор, са по-склонни да използват каса на самообслужване. Посетителите също се чувстват по-добре, когато имат контрол над покупките си и могат да ги сканират със собствено темпо. Това им осигурява и чувство на независимост, което липсва при традиционните каси.

5. Минимален контакт със служители

Пандемията от КОВИД-19 през последните години насочи вниманието на много хора към избягване на близкия физически контакт със служители, когато е възможно. Чрез опцията за самообслужване се избягва лице в лице комуникация, и както потребителите, така и служителите на обекта Ви ще бъдат максимално защитени.

Ако искате да научите повече за касите на самообслужване, не се колебайте да се свържете с нас.

СИС Технология

Пазарен лидер в разработването и имплементирането на решения за автоматизиране и оптимизиране на бизнес процеси. Ние сме дистрибутор на висококачествен специализиран хардуер и представител на световно известни марки като Diebold Nixdorf, Datalogic и Pricer за България. Иноватор в разработването и производството на терминали за самообслужване на бензиностанции и търговски обекти.

11 юли, 2023

Предложено за вас