fbpx

Електронни етикети – безброй ползи, побрани в един малък дисплей

Въпреки че електронните етикети съществуват на пазара от повече от 30 години, се наблюдава ускоряване на процеса на внедряването им в магазините за търговия на дребно. Разполагащи с широк набор от функции, този вид цифрови устройства не само подобряват ефективността чрез автоматични промени в цените, но и съществено намаляват разходите, минимизират вероятността за допускане на грешки и улесняват управлението на инвентара. Всичко това, без съмнение, спомага постигането на по-висока ефективност и по-голяма удовлетвореност от страна на клиентите, което на свой ред води до повишено доверие и лоялност.

С електронните етикети от „СИС Технология“ и „Pricer“ си гарантирахме сигурност.

Сашо Ганчев

Изпълнителен директор, Технополис

Технополис и електронните етикети – проект, чиито резултат е повишена ефективност и оптимизация на работните процеси

През 2021 година, осъзнавайки необходимостта от дигитална трансформация, водещата верига за електроника в България, „Технополис“, взе ключовото решение да въведе електронните етикети в магазините си. За пилотен проект бе избран магазинът в Бизнес Парк София – Младост, а като срок за реализиране бе определен периодът преди „Черен петък“ 2021 г. и Коледа – най-натовареното време за продажби през годината. Целта бе с помощта на екипа на СИС Технология електронните етикети да бъдат внедрени за по-малко от 5 месеца, без това да оказва влияние върху нормалната търговска дейност в магазина.

След като бяха въведени в срок и изцяло в рамките на отпуснатия бюджет, електронните етикети позволиха на „Технополис“ да постигне динамично ценообразуване в реално време. Това спести на служителите часове труд, които иначе биха били прекарани в актуализиране на традиционните хартиени етикети..

ESL - електронни етикети

Сашо Ганчев, Изпълнителен директор Технополис коментира: „Освен че осигурява огромни подобрения на ефективността в магазините, преминаването към ESL идва в стратегически важен момент за бизнеса, тъй като ние гледаме да подготвим нашите операции за бъдещето приемане на еврото. Ще можем динамично да адаптираме цените и промоциите и в двете валути, което означава, че персоналът може да се съсредоточи върху предоставянето на обслужване на клиенти, а не върху администрацията, свързана с тази промяна.“

Мария Иванова, Изпълнителен директор СИС Технология АД, коментира: „Работейки с Технополис от самото създаване на веригата, ние знаем, че те винаги са се стремили към дигитализация и автоматизация на всички бизнес процеси. Ето защо, въвеждането на електронните етикети в обектите е един естествен процес на тяхното развитие и ние сме горди, че те се довериха на нас и избраха решението на Прайсър.“

След забележителния успех на пилотния проект, „Технополис“ взе решение да внедри електронни етикети в цялата верига от 35 обекта през 2022 г.

Имате желание и Вие да си осигурите изключителна точност, бързина и лекота при промяна на цените? Тогава не чакайте! Използвайте кратката форма в уебсайта ни, за да изпратите своето запитване още сега, или се свържете с нас чрез посочените e-mail адреси и телефонни номера. Нашите опитни консултанти с удоволствие ще Ви съдействат и ще работят с Вас до цялостното реализиране на проекта.

Допълнителна информация за опита на „Технополис“ с електронните етикети, както и за процеса на внедряването им, може да намерите ТУК