fbpx

Фантастико и електронните етикети

CASE STUDY: Електронни етикети – Фантастико

Автоматизира процеса по промяна на цените и подобри обслужването на клиентите чрез поставяне на електронни етикети

Фантастико лого

Профил на клиента

Фантастико

Търговската верига оперира на българския пазар от 1991 г. и управлява 45 супермаркета, като броят им ежегодно расте. За над 30 годишната си история на българския пазар, компанията се е утвърдила като иноватор в областта на ритейла. Поредното доказателство за това е изцяло реновираният обект в гр. София на бул. „Симеоновско шосе“ 87А, който, в партньорство със „СИС Технология“ АД, е изцяло оборудван с електронни етикети.

Проблем / Поставени цели

ФАНТАСТИКО е търговска верига с изключително богат асортимент от предлагани стоки и динамично ценообразуване. Преди имплементиране на системата, етикетите се поставят ръчно на всеки артикул. Предвид динамиката от промоции в търговската верига и множеството артикули, влизащи и излизащи от промоция, това коства много време на служителите, а намесата на човешки фактор и обемът от етикети, макар и рядко, е предпоставка за пропуски.

Решение

Компанията взе решение да оборудва изцяло един от своите обекти в гр. София с електронни етикети. Бяха избрани различни модели и размери електронни етикети, за да могат цените на продуктите и тяхното описание да бъдат представени по възможно най-добрия начин. „Като наш дългогодишен партньор и доставчик на софтуерни решения, избрахме „СИС Технология“ АД за внедряване на системата за електронно етикетиране на световноизвестната марка Pricer“, сподели Пенчо Цветков, директор „Информационно обслужване“ в компанията.

Резултат

С внедряването на електронни етикети се оптимизира значително процесът по етикетиране. Цените на продуктите вече могат да бъдат променяни автоматично, което гарантира винаги актуални цени на регалите в супермаркета. Електронното етикетиране пести време, защото е елиминиран процесът по разпечатване и поставяне на хартиени етикети. Така усилията на екипа са насочени основно към по-добро обслужване, поддържане на наличности на стоки с високо потребление и осигуряване на възможно най-доброто потребителско изживяване.

Предложено за вас

Арас Груп с ERP Aurora

Арас Груп с ERP Aurora

CASE STUDY: ERP Aurora модел за управление на склад Профил на клиента Арас Груп ЕООД Място: област Бургас, община...

read more