fbpx

Технополис и електронните етикети

CASE STUDY: Електронни етикети – Технополис

Повишена ефективност и оптимизация на работните процеси чрез Автоматизиране процеса по промяна на цените

Технополис с електронни етикети

Профил на клиента

Технополис

Верига специализирани хипермаркети за бяла, черна, офис техника и IT. Към настоящия момент компанията управлява 33 хипермаркета в 25 големи града в България. Технополис разполага с изключително широка номенклатура от предлагани стоки, която наброява над 25 000 уреда и аксесоари за дома, офеса и автомобила.

Проблем

Като водеща верига магазини за техника, винаги сме се стремили да предоставим на клиентите най-новите уреди и технологии, при възможно най-доброто обслужване. Искахме да си гарантираме сигурност, че всяка една цена, на всеки един артикул е коректна и клиентите са доволни от пазаруването в нашите магазини. Стремежът ни бе да намалим ангажираността на персонала с подмяната на етикети и да концетрираме усилията им върху още по-добро обслужване на клиентите.

Решение

През 2021 година, осъзнавайки необходимостта от дигитална трансформация, взехме ключово решение да въведем електронните етикети в магазините си. За пилотен проект бе избран магазинът в Бизнес парк София – Младост, а като срок за реализиране бе определен периодът преди „Черен петък“ 2021 г. и Коледа – най-натовареното време за продажби през годината. Целта бе с помощта на екипа на СИС Технология , електронните етикети да бъдат внедрени за по-малко от 5 месеца, без това да оказва влияние върху нормалната търговска дейност в магазина.

Резултат

След като бяха въведени в срок и изцяло в рамките на отпуснатия бюджет, електронните етикети ни позволиха промяна на цените в реално време. Това спести на служителите часове труд, които иначе биха били прекарани в актуализиране на традиционните хартиени етикети.

След забележителния успех на пилотния проект, взехме решение да внедрим електронни етикети в цялата верига от 35 обекта през 2022 г.

Освен че осигурява огромни подобрения на ефективността в магазините, преминаването към ESL идва в стратегически важен момент за бизнеса, тъй като ние гледаме да подготвим нашите операции за бъдещето приемане на еврото. Ще можем динамично да адаптираме цените и промоциите и в двете валути, което означава, че персоналът може да се съсредоточи върху предоставянето на обслужване на клиенти, а не върху администрацията, свързана с тази промяна.

Сашо Ганчев

Изпълнителен директор, "Технополис България" ЕАД

Предложено за вас

Арас Груп с ERP Aurora

Арас Груп с ERP Aurora

CASE STUDY: ERP Aurora модел за управление на склад Профил на клиента Арас Груп ЕООД Място: област Бургас, община...

read more