fbpx

Практикер и електронните етикети

CASE STUDY: Електронни етикети – Практикер

Автоматизиране процеса по промяна на цените

Практикер с електронни етикети

Профил на клиента

Практикер

Практикер е водеща верига хипермаркети за дома и градината. За своята 20-годишна история на българския пазар, компанията е отворила 14 обекта, в които потребителите могат да избират от над 50 хиляди продукта на водещи производители.

Проблем

За да се наложим на пазара като водеща верига магазини за дома и градината, винаги сме се стремили да предложим най-широкия набор от продукти, на най-добрата цена. Това обаче ни създава и някои затруднения като твърде много ръчен труд по подмяна на етикети, риск от сгрешени цени, по-бавно отразяване на промоционални условия, трудности за клиентите при намирането на цената и отчитане на промоциите.

Решение

Водени от стремежа да осигуряваме обслужване на нашите клиенти по най-високите стандарти и да достигаме до все по-широк кръг доволни потребители, взехме решение да внедрим електронни етикети в нашия търговски обект в гр. София, кв. Дружба, бул. Царигратско шосе. Електронните етикети ни позволиха бързо и лесно да актуализираме цените на избрани от нас стоки в реално време.

Резултат

Имплементирането на електронни етикети ни донесе редица предимства. На първо място, значително намалихме времето и условията за подмяна на хартиените етикети. По-голяма част от нашите служители могат да се съсредоточат върху обслужването и консултирането на клиенти, с което съкратихме времето за обслужване и подобрихме тяхната удовлетвореност. Можем да променяме цените на големи групи артикули за секунди, при това напълно синхронизирано с нашия търговски софтуер. Освен това електронните етикети носят неограничени възможности във визуализирането и презентирането на промоционални артикули, което е страхотно за привличане на нови клиенти.

Решенията за електронни етикети предлагат на клиентите прецизна ценова и продуктова информация. Централизираното управление ни позволява много бързо да актуализираме информацията на голям брой етикети за много кратко време, с което пестим време и работна ръка.

Цветелин Цветков

Регионален мениджър, Практикер Ритейл

Предложено за вас

Арас Груп с ERP Aurora

Арас Груп с ERP Aurora

CASE STUDY: ERP Aurora модел за управление на склад Профил на клиента Арас Груп ЕООД Място: област Бургас, община...

read more