fbpx
Блог

Лицата зад СИС Технология – Мария Токушева

Всеки служител на СИС Технология е ценна част от нашия колектив. Точно както всяко парче в пъзела е необходимо, така и всеки член на екипа носи специален принос със своята експертиза и умения, без които нямаше да сме това, което сме.

В тази секция на нашия блог ще надникнем зад кулисите на СИС Технология и ще Ви запознаем с хората, които стоят зад нашия успех и с които много от Вас работят всеки ден.

Стартираме нашата инициатива с едно от лицата, които стоят зад нея. Както всички сме добре запознати в ИТ сектора сме малко по-срамежливи, но пък маркетинга са често пъти смели и до някъде безотговорни. Днес ще Ви запознаем с Мария. Повече няма да я представяме, за да не отнемаме от чара на интервюто.

Мария Токушева

Разкажи ни нещо повече за теб и за началото на твоя път в СИС Технология

Казвам се Мария Токушева и към настоящия момент съм Маркетинг мениджър на СИС Технология. По образование и по професия съм Счетоводител, по душа обаче се оказа, че не съм 😊. Започнах в СИС през далечната 2016 г. като оперативен счетоводител по заместване, само за 2 месеца. На 19.05.2023 г. празнувах ( и почерпих) за 7-мата си годишнина в компанията. Пътят на развитието ми е много шарен – започнах като Оперативен счетоводител, 2 години бях Главен счетоводител на СИС Технология и така до момента, в който станах Маркетинг мениджър.

Никога няма да забравя как Петър Топалов – нашият Изпълнителен директор един ден ми каза „Някой ден ще работиш с мен. Ще бъдеш в моя екип“. Погледнах го и си казах – от Главен счетоводител до Маркетинг и продажби, да бе да. Не мога да не му го призная – има много точна преценка. Работата като Главен счетоводител не ми носеше никакво вътрешно удовлетворение. Винаги ми е било интересно да влияя върху числата, а не просто да ги констатирам, ако мога така да се изразя. Беше малко екстремно да зарежа счетоводството точно в този момент от кариерното си развитие, но не съжалявам нито за минута. Благодарна съм за доверието, което ми гласуваха и съм много щастлива в това, което правя в момента.

С какво се гордееш?

С много неща се гордея в живота си. На първо място е семейството и двете ми прекрасни децата, които ми дават стимул да съм по-добра версия на себе си. На второ място може би е упоритостта и ината ми, които ми помагат да постигам резултати, в които дори и аз съм се съмнявала. Примери за нея са Докторската ми степен към катедра Статистика и приложна математика на ИУ-Варна, допълнителната квалификация по Дигитален маркетинг, която завърших този месец (7 изпита за 8 месеца) и то паралелно с работата и гледането на децата. Да не забравяме и това, че за да имаме женски отбор на Business Run започнах да бягам, а аз МРАЗЕХ БЯГАНЕТО. На трето място е личността Мария, която е донесла страшно много прекрасни хора в живота ми. Когато си правя равносметка на живота, това са трите основни причини да се гордея със себе си.

Мария и SIS Angels

Как балансираш работата и семейството?

Понякога ми е доста трудно. Малко или много цялата тази моя хиперактивност и желание за обучения, развитие в работата са за сметка на семейството. Но все пак се старая да не ги ощетявам прекалено много. Когато карам някакви курсове се опитвам да наваксвам във време, в което децата правят нещо друго. Когато искам да отида да побягам, ставам в 5.30 сутринта, докато всички спят. Като цяло се старая да си свършвам задачите в работно време, да съм по-експедитивна в това, което правя и да не се налага да ги лишавам от внимание.

Обичаш ли да четеш и ако да, сподели книга, която би препоръчала?

Мария и семейството ѝ

Рядко ми остава време да чета книга. На нощното си шкафче имам поне 5 започнати, но недопрочетени книги. Обичам да чета книги за личностно развитие. Любимата ми е „Трите въпроса“, чела съм я няколко пъти. Много обичам също така да взема някоя книга и да отворя на произволна страница, да я прочета и да се опитам да я свържа с нещо което ми се е случило и винаги намирам връзка между двете.

Можеш ли да споделиш запомнящо се преживяване откакто си част от екипа на СИС Технология?

Абсолютно всеки ден има нещо запомнящо се, но любимите ми моменти са свързани с рождените ни дни, защото винаги се опитваме да се изненадваме по уникален начин. Последният запомнящ се за мен момент е рождения ми ден преди месец. Бях много крива и даже смятах да не дойда на работа, но имах някаква задача за свършване. Влизам си в стаята – таванът е целия в балони, на които има закачени снимки от наши общи моменти, всички са се събрали и ме чакат. Много се бяха постарали да ме изненадат и беше един прекрасен момент, който никога няма да забравя. Обичам работната среда в СИС и го казвам напълно чистосърдечно.

Рожден ден Мария

Ако трябва да опишеш колегите си с три думи кои ще са те?

Забавни, уникални и отдадени на работата си.

А ако трябва те да опишат теб?

Част от пожеланието за рождения ми ден тази година беше „Продължавай да си натурална, експресивна, понякога груба, друг път мила и нежна.“ Описвали са ме и като добра, сплотяваща, изслушваща, подкрепяща и т.н. Същевременно се обръщат понякога към мен със „Зло, ….“ . Понякога се обърквам каква съм 😊

Мария на парти

Какво те мотивира в работата?

Мотивира ме постигането на поставените ми цели. Обичам предизвикателствата, пред които съм изправена понякога и търсенето на начини да се справя с тях. Мотивират ме и голяма част от хората, с които работя всеки ден. В нашата фирма всеки един човек може да разгърне потенциала си, стига да го пожелае наистина.

СИС Технология

Пазарен лидер в разработването и имплементирането на решения за автоматизиране и оптимизиране на бизнес процеси. Ние сме дистрибутор на висококачествен специализиран хардуер и представител на световно известни марки като Diebold Nixdorf, Datalogic и Pricer за България. Иноватор в разработването и производството на терминали за самообслужване на бензиностанции и търговски обекти.

14 сеп., 2023

Предложено за вас