fbpx
Блог

Лицата зад СИС Технология – Петя Бабачева

На Вашето внимание днес в рубриката „Лицата зад СИС Технология“ ще представим една много значима за СИС Технология личност, а именно Петя Бабачева. Любовта, с която споделя своето развитие в личен и професионален план е вдъхновяваща за всеки един от нас.

Петя е изключително положителна, добронамерена, упорита и борбена. Работата й обхваща целия процес по реализиране на един проект – от първия контакт с клиента до самото внедряване и отчитане на ефективността в следствие на имплементирането. Познава отлично продуктите на компанията и с усмивка успява да реализира и най-авангардния проект, който ѝ бъде възложен. Петя има ключова роля в изграждането на успешни бизнес взаимоотношения, които винаги приключват с усмивки и удовлетворени клиенти.

Петя Бабачева

Представи се. Как би се описала? Разкажи ни нещо повече за себе си.

Казвам се Петя Бабачева и съм в една прекрасна възраст малко над 50. За всичките тези години нито за миг не съм загубила идеализма и оптимизма си. Аз съм човек, който вярва, че ако нещо не може да се получи по един начин, задължително ще се получи по друг, просто трябва да се опитва и да се търси решение. Благодарение на оптимизма успявам да видя доброто и изхода, дори в по-сложни ситуации. Много диалогична съм. Не обичам да влизам в конфликти, но в подходящ момент, когато афектът е отминал споделям мнение и отстоявам принципите си. Обичам да чета психологическа и художествена литература. Слушам метъл и класическа музика, също така отглеждам рози.

Как започна твоя път в СИС Технология?

Първият ми досег със СИС Технология и екипа й е през далечната 1995 г. Започнах работа при първия дистрибутор на фирмата във Велико Търново. На втория ден бях изпратена в командировка във Варна, за запознаване с продуктите McМaster и Salary. През август 2000 г., след завръщането ми от майчинство, Ръководството реши да открие офис във Велико Търново и от този ден професионалният ми път е изцяло ръка за ръка със СИС Технология.

Каква е твоята позиция и за какво отговаряш в СИС Технология? В какво се състои работата ти?

Към настоящия момент съм Мениджър продажби за регион Велико Търново. Тъй като работя в един от по-малките офиси на СИС Технология, може да се каже, че съвместявам търговските задачи с внедряването и съпорта на продуктите. Това има една много положителна черта – познавам повечето софтуерни продукти на компанията в детайли и когато се срещна с потенциалния клиент успявам още на ниво първоначални разговори да си представя описаните процеси отразени чрез софтуера ни. Това много ми помага при демонстрацията на продуктите и осъществяването на цялостния процес на продажба и внедряване. Често се шегувам, че не мога да заблудя клиента, че нещо го има в софтуера, просто за да продам, защото след това лицето Петя Бабачева трябва да му го имплементира с описаните функционалности 😊.

Как би описала живота в СИС Технология?

Живот на скорост с хубавите и стресиращите му страни. Много съм благодарна на колегите и Ръководството на компанията, че в критични моменти винаги са зад гърба ни и ни подкрепят.

Какво най-много харесваш в работата си?

Това, че всеки ден научавам нещо ново. За всичките тези години няма ден, в който да съм си тръгнала от офиса без нови знания и то не само в областта на ИТ. Освен следенето на промените в нормативната база и разработките в продуктите ни, всеки нов клиент при имплементирането на софтуера ни разкрива ноу хау-то на бизнеса си. От своя страна ние, за да внедрим успешно продукта, натрупваме знания в дадената област. Реално съм от щастливците завършили инженерно, педагогическо и икономическо образование, и използвам изученото ежедневно в работата си.

Какво ти носи работата в СИС Технология?

Удовлетворение. Обичам процеса, който протича от първата среща с клиента до приключването на внедряването на софтуера и отчитане на ефективността на проекта. Ние продаваме продукти, които едновременно са универсални, но понякога изискват и много специфични разработки на функционалности по задание на клиента. Да убедиш потребителя да финансира една разработка, без реално да може да я види и тества е възможно, само ако ти си си я представил и си предал ентусиазма си на човека срещу себе си. Удовлетворяващо е да видиш, как след внедряването, клиента е получил желаните ефекти от инвестицията си и продължава да работи с продуктите на СИС Технология години наред. Радвам се, че имам клиенти, с които работя повече от 20 години и сме изградили, и приятелски отношения.

Съществува ли истинско приятелство в СИС Технология?

Определено съществува. С годините, нищо че сме в различни офиси, неизменно се създават приятелства. Имаме общи теми, общи виждания, общи проблеми. Съвсем логично е да създадем приятелства, които съхраняваме в годините.

Петя Бабачева с колежки приятелки

Може ли да споделиш запомнящо се преживяване откакто си част от екипа на компанията?

Помня с усмивка и малко стрес, едно лицензиране на бензиноколонки на бензиностанция. Колега от София трябваше да доведе екипа за лицензиране. Обекта е все още в ремонт – лепят плочки в офиса, екипът по подръжка не може да оживи техниката, а ние седнали с колегите от СИС Технология навън на една пейка, се наслаждаваме на гледката на Троянския балкан. Колегата от София звъни на всеки кръгъл час и пита, да води ли комисията, а аз му се моля, да ги разходи, да пият кафе, да „топа топката“ докато всичко е готово. Става 16:00 ч., техническият екип е постигнал напредък и ние сме на път да си свършим работата. Колегата, вече обиколил всички забележителности в околността, звъни и казва „И катеричките видяхме. Тръгваме към вас, че работното време свърши“. Е лицензирахме я 😊

Кой е любимият ти продукт на СИС Технология и защо?

Това е като да попитате кое от децата си обичам повече. Всеки от продуктите на СИС Технология е иновативен в предметната област, която покрива. Обикновено любимият продукт е този, който внедряваш в момента. Потапяш се в него, полагаш усилия да го имплементираш при клиента с цялата функционалност, която би му била полезна. Тъй като обичам предизвикателствата – ERP Аурора, като продукта с най-много и разнообразни функционалности, може би държи първенството.

Какво те мотивира в професионален план?

Мотивира ме развитието. СИС технология е компания, която често е изпреварвала времето си, предлагайки на пазара продукти, които в очите на повечето хората са бъдещето. Да бъда част от бъдещето винаги е било много мотивиращо за мен. Другото, което много ме мотивира е отношението на клиентите. Когато един човек вярва в теб и си представя, че ти ще се справиш във всяка ситуация, това те стимулира още по-интензивно и задълбочено да търсиш решение.

Петя бабачева и колеги

Кои са предизвикателствата на твоята работа?

Първото и най-важно според мен е умението да комуникираш пълноценно с хората – да успяваш да ги изслушаш и разбереш позицията им. Дори когато те са афектирани да намериш някакво първоначално решение на проблема. Друго голямо предизвикателство за мен е да приема, че има неща независещи от мен и просто трябва да се примиря с тях. Аз съм човек, който иска всичко да се случва веднага, а СИС Технология ме учи на търпение.

С кой личен проект се гордееш най-много?

Гордея се със семейството си, децата си, с розовата си градина.

Семейството на Петя Бабачева
Розовата градина на Петя Бабечава

Какво обичаш да правиш след натоварен работен ден?

Обичам да се разхождам из старата част на Велико Търново, да се събираме на вилата с приятели, да посветя време на цветята, които отглеждам или да седна с чаша вино и една хубава книга.

Какво е твоето мото?

Виждай красотата в малките детайли и се стреми да я създаваш!

Какво те вълнува?

Красотата на природата. Мога да стоя с часове пред някой водопад. Също така хубавата музика и поезия.

С какво се гордееш?

В професионален план с постигнатото от мен и колегите в офиса във Велико Търново, в личен с порастналите си деца.

Кое е твоето най-голямо богатство? Какво ти носи щастие?

Най-голямото богатство е семейството ми. Най-голямата ми радост е като се съберем родители, децата, сестра ми, всички заедно. Щастие ми носи времето с близките – да излезеш на кафе с порасналото си дете, всъщност млад мъж и да говорите за нещата от живота. Също така да заведеш родителите си на почивка и да ги гледаш как се радват на морето.

Коя е твоята сродна душа?

Двама са – съпругът ми и сестра ми. Всеки от тях ме разбира и ми е подкрепа по различен начин.

Кои са любимите ти занимания?

Пътуванията, срещите с приятели, отглеждането на цветя, фотографията, съвсем любителски.

Как балансираш работата и семейството?

В миналото беше по-сложно. Винаги съм се стремяла колкото и да съм заета или уморена, прибирайки се в къщи, да вляза в детската стая и да поговоря с момчетата, а след това вече да подхвана стандартните домакински задължения. Съпругът ми винаги ме е подкрепял, даже съм се шегувала, че е тайният служител в офиса във Велико Търново. Вече е много по-лесно – момчетата пораснаха, всеки от тях се реализира в своята си сфера и не живеят вече във Велико Търново.

Какво е твоето хоби?

Отглеждането на цветя и най-вече рози. Обичам да прекарвам свободното си време в градината сред цветята, да виждам как от едно клонче или едно семенце се развива прекрасно растение, благодарение на природата и положените грижи. Много е зареждащо сутрин рано да седнеш на верандата с чаша кафе в една цветна градина.

Каква е твоята страст?

Пътуванията. Обичам да подготвям пътуването – сама да си го организирам от А до Я. В самата подготовка, избора на дестинация и места за посещения има толкова емоция и очакване. Правя доста интензивна програма. Много снимам и след това с удоволствие се връщаме посредством кадрите на местата, които сме били.

Петя Бабачева на екскурзия

Кои кътчета на света си посетила? Кое е мястото, на което би се връщала отново и защо?

Посетила съм почти всички държави в Европа. Миналата година малко изневерих на Европа като посетих Дубай и Тунис – различни светове с цялата им прелест и културни различия. Мястото, на което се връщам отново и отново е Хотнишкия водопад. Ходя там почти всяка седмица. Обичам водопадите. Имам усещането, че падащата вода отмива целия стрес натрупан в организма, успокоява и балансира.

 

Коя е следващата цел, която желаеш да постигнеш?

Професионално искам да науча Microsoft Power BI и да приключа един много важен за мен проект на ERP Aurora, а в личен план – да си направя розариум.

 

За какво мечтаеш?

Да стана някой ден баба 😊

СИС Технология

Пазарен лидер в разработването и имплементирането на решения за автоматизиране и оптимизиране на бизнес процеси. Ние сме дистрибутор на висококачествен специализиран хардуер и представител на световно известни марки като Diebold Nixdorf, Datalogic и Pricer за България. Иноватор в разработването и производството на терминали за самообслужване на бензиностанции и търговски обекти.

15 ян., 2024

Предложено за вас