fbpx
Блог

Сигурност на данните – важен елемент при избора на софтуер

Сигурност на данните - Важен елемент при избора на софтуер

Протектор за телефона, застраховка на жилището, на автомобила, допълнителна гаранция на техниката. А как се грижим за сигурността на данните си?

В дигиталния свят, в който живеем, сигурността на данните е от решаващо значение за успеха и устойчивостта на всеки бизнес. Все повече компании осъзнават колко е важно да защитят информацията си от различни заплахи като кибератаки, природни бедствия и човешки грешки. Ето защо, когато избирате софтуерно решение за Вашата компания, сигурността на данните трябва да бъде Ваш приоритет номер едно.

Защо е важна сигурността на данните?

Данните са сърцето на всеки бизнес. Те съдържат ценна информация за клиенти, финанси, бизнес стратегии и оперативни процеси. Загубата на тези данни може да доведе до сериозни финансови загуби, нарушаване на доверието на клиентите и правни проблеми. За да се предпазите от подобни ситуации, е важно да изберете софтуер, който осигурява високо ниво на сигурност.

Как СИС Технология АД гарантира сигурността на данните на клиентите си?

В СИС Технология АД разбираме колко е важно Вашите данни да бъдат защитени. Затова ние прилагаме най-добрите практики и технологии, за да гарантираме тяхната сигурност.

PCI DSS Сертификат

СИС Технология има сертификация по сигурност на информацията PCI DSS 3.2.1.

СИС Технология АД е сертифицирана по стандарта PCI DSS, което гарантира най-високо ниво на сигурност при обработката на данните. Нашата сертификация по PCI DSS е доказателство за ангажираността ни към защитата на клиентската информация и предотвратяването на киберзаплахи. Спазваме всички изисквания на PCI DSS, включително строг контрол на достъпа, редовни тестове на сигурността и криптиране на чувствителни данни. С тази сертификация нашите клиенти могат да бъдат уверени, че техните данни са защитени съгласно най-строгите международни стандарти.

Ежедневно архивиране

Архивирането на данни е ключов елемент от нашата стратегия за сигурност. Всеки ден ние създаваме резервни копия на вашите данни, за да осигурим тяхната наличност и цялост, независимо от възможните инциденти.

Различни нива на сигурност

За да осигурим максимална защита на данните, сме възприели многопластов подход към сигурността, прилагайки различни нива на защита.
 

  • Ниво 1: Физическа сигурност – контрол на достъпа, сигнализация и видеонаблюдение;
  • Ниво 2: Мрежова сигурност;
  • Ниво 3: Приложна сигурност;
  • Ниво 4: Сигурност на данните;
  • Ниво 5: Сигурност на крайните точки.
Непрекъснат мониторинг и поддръжка с различни нива на сигурност

Непрекъснат мониторинг и поддръжка

Нашите специалисти непрекъснато наблюдават системите за потенциални заплахи и работят активно за тяхното предотвратяване. Редовните актуализации и подобрения на нашите системи за сигурност са гаранция, че вашите данни ще останат защитени.

Защо да изберете СИС Технология АД?

Избирайки СИС Технология АД, Вие получавате не просто софтуер, а цялостно решение за защита на Вашите данни. Ние сме ангажирани с това да Ви осигурим спокойствие и увереност, че Вашата информация е в сигурни ръце. С нас, инвестирате в бъдещето на Вашия бизнес.

 

Не оставяйте сигурността на данните си на случайността. Свържете се с нас днес, за да научите повече за нашите решения и как можем да ви помогнем да защитите най-ценния си актив – Вашите данни.

Мария Токушева

Мария е Маркетинг мениджър на СИС Технология. През 2019 г. придобива Докторска степен по Оптимално управление на икономически системи към катедра Статистика и приложна математика, ИУ-Варна. Притежава широк набор от знания и интереси, и с голямо удоволствие участва в писането на полезно съдържание за нашите читатели.

23 май, 2024

Предложено за вас