fbpx
Блог

5 причини да инвестирате в електронни етикети точно сега

Икономическата среда, в която функционират компаниите в днешно време е по-динамична от всякога. Технологиите също се променят непрестанно и имат все по-голям принос за оптимизирането и автоматизирането на процесите, а иновациите в тази област са от ключово значение за поддържането на конкурентно предимство. Нека не забравяме и потребителите, които имат все по-големи изисквания в процеса на вземане на решение за покупка, в това число по-бързо пазаруване, по-качествено обслужване, по-висока степен на информираност и др.

Въпреки, че електронните етикети съществуват от много години и се използват масово по целия свят,  в България чак сега набират по-голяма популярност. И тук възниква въпросът, защо чак сега?

Защото в този динамичен свят, електронните етикети придобиват стратегически важно значение?

В тази статия ще разгледаме пет от най-съществените причини, поради които електронните етикети трябва да бъдат имплементирани във Вашите магазини точно сега. Ще обсъдим как с тяхна помощ можете да повишите ефективността си, да намалите грешките при промяна на цени, да си гарантирате гъвкави промоции и да отговорите на съвременната динамична бизнес среда.

1. Постоянно променящите се цени

През последните години наблюдаваме значително колебание в цените на основни суровини и материали, което се отразява и върху крайните цени на стоките. Това налага хартиените етикети да бъдат сменяни все по-често, а в някои сфери на търговската дейност, служителите подменят етикети на едни и същи стоки по няколко пъти на ден. Това коства допълнително време на служителите и невъзможност да изпълняват качествено други свои задължения, като обслужване на клиенти, зареждане на стелажи, подреждане на стока и др. А това неминуемо води до пропуснати ползи.

Постоянно променящи се цени

В магазините за техника или строителни материали например, клиентите имат нужда от съдействие. Ако вашите консултанти са заети да поставят етикети и не могат да обърнат внимание на клиентите, то най-вероятно ще ги откажете от покупка. Дори по-лошо, неприятното потребителско изживяване ги отказва да бъдат клиенти на съответния магазин.

2. Нарастващият недостиг на кадри

Нарастващ недостиг на кадри

Проблемът с недостига на кадри в различни сфери на бизнеса ще нараства все повече в близките години. Търговците вече алармират, че намирането на квалифицирани служители за техните магазини става все по-трудно. Електронните етикети са една добра алтернатива, която би разрешила част от проблемите на бизнеса, свързани със затрудненото намиране на кадри. Според направено проучване, за подмяната на цените на 500 стоки в търговски обект с хартиени етикети са нужни 3-ма служители и 5 часа. При обект с електронни етикети на Pricer, същата смяна се извършва само за 35 секунди. Сами разбирате колко време и усилия спестяват електронните етикети, а да не говорим и за допълнителните ползи от тях като по-голяма точност и прецизност на цените, намаляването на вероятността за грешни цени по регалите и др.

3. Привлекателната цена на електронните етикети

На фона на високата инфлация и постоянно променящите се цени на стоките, цените на електронните етикети към момента запазват едно доста добро равнище. Тази инвестиция с висока възвръщаемост ще Ви осигури значителна икономия на пари и време. Въпреки че първоначалната инвестиция може да Ви се стори висока, то те със сигурност ще се компенсира от намаляването на бъдещите разходи за труд и консумативи. Предвид динамиката в икономическата среда и покачването на всички цени, електронните етикети задържат стабилно

Стабилна цена при наличие на инфлация

ценово равнище. На фона на тази ситуация, със сигурност няма да има по-подходящ момент от настоящия, за да се инвестира в тази технология, която в бъдеще ще донесе само ползи за всеки един бизнес с физически магазин.

4. Динамично управление на промоции

Динамично управление на промоции

В динамична бизнес среда е необходимо магазините да бъдат гъвкави при управлението на промоции. Електронните етикети позволяват бърза и лесна промяна на цените, само с няколко клика на мишката. В реално време могат да се променят цените на големи групи стоки в рамките на секунди, при това напълно синхронизирано с използваната софтуерна система. Това ще дава на търговците уникална гъвкавост при ценообразуването. Освен това електронните етикети имат впечатляващи възможности за визуализиране и презентиране на промоционални артикули, което дава допълнителни възможности за привличане на вниманието на клиентите.

5. Предстоящо влизане в Еврозоната

Електронните етикети ще улеснят значително работата на търговските обекти при влизане на България в еврозоната. Едно от изискванията, което е поставено пред търговците е задължителното поддържане на две цени – евро и лева едновременно в периода на преход от едната валута към другата. Електронните етикети ще позволят бързо и лесно актуализиране на цените на всички стоки, във всеки един магазин на съответния търговец, без да е необходим допълнителен ресурс за подмяна на

Показване на цени в евро и лева

хартиените етикети. Ще се избегне вероятността от допускане на грешки при смяна на етикетите и клиентите ще са сигурни в коректността на цените на стоките в евро и в лева. Всичко това ще доведе до по-добра прозрачност и удобство при пазаруването на клиентите и ще повиши тяхната удовлетвореност и лоялност.

Ако искате да научите повече за електронните етикети на Pricer, не се колебайте да се свържете с нас.

Изображенията, използвани в публикацията, са от Freepik

Мария Токушева

Мария е Маркетинг мениджър на СИС Технология. През 2019 г. придобива Докторска степен по Оптимално управление на икономически системи към катедра Статистика и приложна математика, ИУ-Варна. Притежава широк набор от знания и интереси, и с голямо удоволствие участва в писането на полезно съдържание за нашите читатели.

6 юни, 2023

Предложено за вас