fbpx

Мобилни компютри

Мобилните компютри, известни още като ръчни терминали или HHT (от англ. Handheld terminals), са компактни устройства, които служат за събиране, управление и съхранение на данни посредством сканиране на баркодове. Използват се най-вече в областта на логистиката, производството, търговията и др. Чрез тях могат да се автоматизират редица процеси, което ще Ви спести значително време и ще ограничи възможността от допускане на грешки.

Благодарение на мобилните компютри и всички възможности, интегрирани в тези малки устройства е възможно да продавате стока на място при клиента, да издавате всички съпътстващи документи, да фискализирате направените продажби, да приемате нови заявки. Замяна на стока, следене на наличности и задължения, планиране на маршрута са още полезни функции, които ръчните терминали извършват.

Приемане на стока

Чрез мобилните компютри Вашите служители могат бързо и лесно да обработят доставките на стоки и да отразят в реално време полученото количество по конкретни артикули, като своевременно отбелязват и тяхното качество. Можете да зададете информацията за всяка една доставка на ръчния терминал, което ще ограничи възможността да приемете стока, която не съответства на поръчаната.

Инвентаризация

Мобилните компютри са отличен инструмент за извършване на инвентаризации в магазини, складове и други търговски обекти, в които е необходимо да се проследява наличността от стоки и/или готова продукция. Тяхното използване премахва необходимостта от ръчно броене на стоките, тъй като те се сканират и отразяват автоматично в системата. Чрез тях не само ще ускорите процеса по инвентаризация, но и ще намалите вероятността от допускане на грешки.

Проследяване на производствения процес

Чрез мобилните компютри бързо и лесно ще можете да проследявате всички етапи, през които преминават суровините и материалите през производствения процес. В реално време ще знаете на какъв етап от производство са Вашите продукти и какви материали са вложени във всеки един от тях. Това дава още по-голяма сигурност на Вас и клиентите, че продуктите Ви са произведени съобразно всички изисквания за качество.

Мобилните компютри, в съчетание с възможностите, които дават нашите софтуерни продукти – ERP Aurora, търговски софтуер POS Master или софтуер за разносна търговия VAN Master, гарантирано ще оптимизират и автоматизират редица дейности във Вашия бизнес.

Показване на 4 резултата